aburi-uramaki
aburi-uramaki
Gastronomia
- ca aburi-uramaki, n m
- es aburi uramaki, n m
- es uramaki aburi, n m
- en aburi uramaki, n
Gastronomia
aguadulce [es]
aguadulce [es]
Begudes
- ca aguadulce [es], n m
- es aguadulce, n m
Begudes
Definition
Beguda refrescant típica de Costa Rica que s'elabora amb aigua i mel de la canya de sucre.
aguapanela
aguapanela
Begudes
- ca aguapanela, n f
- es aguapanela, n m
- en aguapanela, n m
Begudes
Definition
Beguda preparada amb la cocció de panela amb aigua fins que s'obté un líquid fosc.
Note
- L'aguapanela es pot prendre freda o calenta.
ajowan
ajowan
Condiments. Salses
- ca ajowan, n m
- ca carom, n m
- es ajowan, n m
- es carom, n m
- fr ajowan, n m
- en ajowan, n
- en ajwain, n
- en carom, n
Condiments. Salses
Definition
Fruit assecat de l'ajowan (Trachyspermum ammi) usat com a espècia en la cuina índia, de gust semblant a la farigola però més intens.
albergínia llarga xinesa
albergínia llarga xinesa
Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats
- ca albergínia llarga xinesa, n f
- zh 长茄
- zh chang qie
Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats
Definition
Varietat d'albergínia molt llarga i prima.
amanida de lliris d'un dia amb salsa
amanida de lliris d'un dia amb salsa
Menjar informal. Aperitius. Per picar
- ca amanida de lliris d'un dia amb salsa, n f
- zh qiàng bàn huánghuā cài
Menjar informal. Aperitius. Per picar
Note
- Vegeu el terme lliri d'un dia de color groc.
arepa
arepa
Cereals > Producte elaborat
- ca arepa, n f
- es arepa, n f
Cereals > Producte elaborat
Definition
Tortilla molt prima feta a base de farina de blat, llet, sucre i vainilla i fregida amb oli o llard, que es menja calenta acompanyada d'almívar o xarop.
Note
- L'arepa és una menja típica de Cuba.
arepa
arepa
Cereals
- ca arepa, n f
- es arepa, n f
- en arepa, n
Cereals
Definition
Pa de forma circular plana, fet amb blat de moro estovat a foc lent i després molt, o amb farina de blat de moro precuinada, que es cou sobre una planxa, típic de la gastronomia colombiana i veneçolana.
arrel de lotus
arrel de lotus
Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats
- ca arrel de lotus, n f
- es raíz de loto, n f
- fr racine de lotus, n f
- en lotus root, n
- zh 莲藕
- zh lián ǒu, n
Hortalisses. Verdures. Llegums. Bolets. Llavors. Germinats
Definition
Arrel tuberosa del lotus (Nelumbo nucifera) que es fa servir en l'elaboració de sopes o com a acompanyament de carns.
arròs amb mongeta azuki
arròs amb mongeta azuki
Cereals > Producte elaborat
- ca arròs amb mongeta azuki, n m
- ca sekihan [ja], n m sin. compl.
- es arroz con judías rojas, n m
- es sekihan, n m
- fr osekihan, n m
- fr riz rouge, n m
- fr sekihan, n m
- en Japanese red bean rice, n
- en rice with Japanese red beans, n
- en sekihan, n
Cereals > Producte elaborat
Definition
Plat elaborat amb arròs i mongeta azuki cuits al vapor tots junts, de manera que la mongeta tenyeix l'arròs d'un color vermellós, que es menja en ocasions especials i celebracions familiars ja que el color vermell és símbol d'alegria al Japó.
Note
- L'arròs amb mongeta azuki és un plat típic del Japó.