macrobiòtica
macrobiòtica
- ca macrobiòtica, n f
- ca dieta macrobiòtica, n f sin. compl.
- es dieta macrobiótica, n f
- es macrobiótica, n f
- fr macrobiotique, n f
- fr régime macrobiotique, n m
- it dieta macrobiotica, n f
- it macrobiotica, n f
- en macrobiotic diet, n
- en macrobiotics, n
Definition
Règim alimentari basat en principis filosòfics orientals que consisteix fonamentalment en el consum de cereals integrals, sobretot arròs, llegums i fruites.
Note
- 1. La macrobiòtica comprèn diversos estadis. En els estadis superiors bàsicament es consumeix arròs integral, en canvi, en fases més bàsiques, inclou molts aliments, inclòs el peix.
- 2. La macrobiòtica, a més de proposar uns aliments determinats, també dona recomanacions de preparació del menjar, com ara evitar els forns microones o fer servir només estris fets amb materials naturals (fusta, ceràmica, etc.) o de consum dels aliments, com ara mastegar-los molt bé.
menjar de debò
menjar de debò
- ca menjar de debò, n m
- ca menjar de veres, n m
- es comida real, n f
- en real food, n
Definition
Aliment fresc o poc processat en l'elaboració del qual s'alteren mínimament les qualitats naturals.
menjar de veres
menjar de veres
- ca menjar de debò, n m
- ca menjar de veres, n m
- es comida real, n f
- en real food, n
Definition
Aliment fresc o poc processat en l'elaboració del qual s'alteren mínimament les qualitats naturals.
menjar lent
menjar lent
- ca ecogastronomia, n f
- ca menjar lent, n m
- es comida lenta, n f
- es ecogastronomía, n f
- fr écogastronomie, n f
- it ecogastronomia, n f
- it slow food, n m
- en ecogastronomy, n
- en slow food, n
Definition
Corrent que promou el plaer de menjar de manera sana i variada, la gastronomia tradicional basada en productes artesans, sobretot ecològics, de temporada i de proximitat, i també la preservació del patrimoni alimentari local.
Note
- L'ecogastronomia va néixer a Itàlia al final de la dècada dels 80 de segle XX, i és promoguda per una organització internacional anomenada Slow Food.