
La tardor ens porta el primer fred, els canvis de color del fullatge, el sol acollidor, també les ganes d’aplegar-nos a casa més d’hora, que el dia s’escurça. I una de les delícies gastronòmiques el devorament de les quals ens defineix com a poble: els bolets.
La llenega és carn d’ovella i el rovelló és carn de moltó.
A la trompeta de la mort, no li facis mai el sord.
Si trobes una llora, el rovelló hi és a la vora.
Les cametes de perdiu són bones cap a l’estiu.
Al rovelló, cerca-li bon companyó.
Per sant Josep, la múrgola treu el bec.
Bolet amb beina i corbata, és segur que és dels que mata.
Bolets amb llet i que piquen, si no maten mortifiquen.
El bolet i el moixernó, de l’octubre és el millor.
I com podem trobar-los? Lladres, bolets i conills, per la vora dels camins. Ara bé, si no podeu anar al bosc però teniu curiositat per conèixer-ne algunes característiques particulars o el nom científic, utilitzeu el Cercaterm, el servei de consultes en línia del TERMCAT.