
El TERMCAT ha actualitzat el Glossari de sabors del món, un diccionari en línia que recull un centenar de termes relatius a productes alimentaris (verdures, fruites, begudes, pans) i elaboracions gastronòmiques (aperitius, plats a base de carn o de peix, salses, dolços i postres) d’arreu del món.
De l’actualització d’aquest any cal destacar-ne la incorporació de nous termes corresponents a la cuina xinesa i japonesa. Així doncs, s’hi poden trobar plats com ara les boles de sèsam, els crancs de riu picants o el pa d’oli farcit, a més d’un conjunt de termes propis de la gastronomia japonesa que recentment han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT: futomaki, uramaki, tataki, etc.
El diccionari, fruit de la col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística L’Heura del Consorci per a la Normalització Lingüística, té l’origen en els termes treballats amb motiu de les diverses edicions de la mostra gastronòmica Sabors del món, que es duu a terme a Santa Coloma de Gramenet des de l’any 2012 i té com a objectius la promoció del comerç local, la cohesió social i el foment del català com a llengua comuna. Més enllà de la mostra que el va originar, el diccionari continua alimentant-se amb la incorporació de nous termes, ja que està concebut com un projecte obert.
El Glossari de sabors del món forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 180 títols dedicats a diversos camps d’especialitat.