Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

infecció alimentària - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
infecció alimentària infecció alimentària

  • ca  infecció alimentària, n f
  • es  infección alimentaria, n f
  • fr  infection alimentaire, n f
  • fr  infection d'origine alimentaire, n f
  • en  food infection, n
  • en  foodborne infection, n
  • en  food-borne infection, n var. ling.

Perills alimentaris

Definició
Malaltia transmesa per aliments en què l'agent causant ingerit és un microorganisme patogen amb capacitat de multiplicar-se activament dins l'organisme o de produir-hi elements tòxics que poden actuar com un antigen.

Nota

  • 1. Els microorganismes patògens poden ser bacteris (per exemple, Campylobacter, Salmonella, Escherichia coli o Listeria monocytogenes), virus (per exemple, els norovirus, els rotavirus i el virus de l'hepatitis A) o paràsits microscòpics (per exemple, Giardia lamblia o Toxoplasma gondii).
  • 2. Les infeccions alimentàries s'engloben dins les toxiinfeccions alimentàries.