Back to top
Torna al llistat dels Diccionaris en Línia

alumini - Diccionari de seguretat alimentària

Presentació
  • ca  alumini, n m
  • es  aluminio, n m
  • fr  aluminium, n m
  • en  aluminium, n
  • en  aluminum, n
  • sbl  Al

Perills alimentaris

Definició
Element químic metàl·lic de color blanc argentat, dúctil i molt mal·leable.

Nota

  • 1. Presència en el medi ambient: És el metall més abundant a l'escorça terrestre. Es pot acumular en el sòl i l'aigua i, consegüentment, en els cultius i en els animals.
  • 2. Tipus de contaminant: Contaminant químic que es considera poc tòxic.
  • 3. Exposició per via alimentària: Associada, principalment, al consum d'aliments d'origen animal i d'aliments d'origen vegetal que contenen concentracions altes d'alumini, ja sigui de forma natural, per addició d'additius alimentaris que en contenen o per migració de materials en contacte amb els aliments. Així, l'exposició alimentària a l'alumini pot provenir del consum de molts aliments, per exemple, hortalisses de fulla verda, cereals i derivats, marisc, vísceres d'animals i espècies.
  • 4. Efectes en la salut humana: És bioacumulable, especialment en els ossos, el cervell, el fetge i els ronyons, però no es considera cancerigen ni genotòxic. Només s'absorbeix una petita part de la quantitat ingerida.