pèrdua d'aliments
pèrdua d'aliments
- ca pèrdua d'aliments, n f
- es pérdida de alimentos, n f
- fr perte alimentaire, n f
- en food loss, n
Causes del canvi climàtic
Definición
Desaprofitament d'aliments aptes per al consum que es produeix en la fase de producció primària de la cadena alimentària.
Nota
- 1. La pèrdua d'aliments inclou, per exemple, els aliments que es descarten perquè no tenen l'aspecte desitjat, especialment productes agrícoles.
- 2. La pèrdua d'aliments té repercussions ambientals importants: d'una banda, es generen emissions en va al llarg de la cadena de proveïment alimentari; d'altra banda, els aliments rebutjats, si no s'aprofiten per a fer confitures, conserves o sucs, van a parar a l'abocador i s'han de gestionar com a residus, la qual cosa requereix energia i genera més emissions; a més a més, el procés de descomposició de la matèria orgànica emet metà, el qual també contribueix a l'escalfament global i al canvi climàtic.
- 3. Es distingeix la pèrdua d'aliments del malbaratament alimentari, si bé les conseqüències ambientals són similars.