Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

Bacillus cereus - Terminologia de ciències de la salut

Presentación
  • ca  Bacillus cereus, n m
  • es  Bacillus cereus, n m
  • fr  Bacillus cereus, n m
  • en  Bacillus cereus, n
  • nc  Bacillus cereus

Seguretat alimentària

Definición
Bacteri grampositiu, anaerobi facultatiu, generalment mòbil, en forma de bacil, del gènere Bacillus, de la família de les bacil·làcies, formador d'espores, que pot provocar una síndrome emètica produïda per la toxina preformada a l'aliment i relativament termoresistent o una toxiinfecció alimentària produïda per proteïnes enterotòxiques.

Nota

  • 1. Condicions de reproducció i creixement: Entre 30ºC i 37ºC de temperatura. Tanmateix, s'ha observat que algunes soques es poden reproduir en un rang ampli de temperatures i condicions ambientals.
  • 2. Reservori i localització habitual: Està molt difós en el medi ambient gràcies a la capacitat que té per a formar espores. Es troba en sòls, aigües i en una gran varietat de matèries primeres i productes d'origen animal i vegetal.
  • 3. Grup de risc: Qualsevol persona.
  • 4. Transmissió per via alimentària: Associada al consum d'aliments contaminats de totes les categories: carn, peix, llet, vegetals i cereals, especialment pasta i arròs bullit, si no es refrigera adequadament.