caça
caça
- ca caça, n f
- es caza
- fr chasse
Definición
Animals caçats. La cuina d'animals salvatges: l'especejament dels trossos i la manera de preparació de la carn de caça major són els mateixos que per a la carn d'escorxador, excepte que en la primera sol estar marinada. Els millors trossos es rosteixen, els de segona categoria es mengen estofats o en civet. La caça de ploma es tracta igual que l'aviram. A vegades s'escull un acompanyament dolç (raïm, fruites roges, pomes, castanyes, etc.) per realçar el pronunciat sabor de les carns negres, que també solen servir-se amb salsa d'assaonament (Perigord, Cumberland, pebrada, etc.). Generalment, amb la caça se serveixen vins de molt cos i de buquet intens. En els civets és aconsellable servir a taula el mateix tipus i qualitat de vi que s'ha emprat per marinar la carn i elaborar la salsa. Terrines i patés completen la cuina de la caça, que, gràcies a la congelació, ha trobat noves sortides. En el comerç es venen plats preparats i conserves de qualitat variable (amb el 13% de carn de caça n'hi ha prou algunes vegades perquè la preparació pugui ser anomenada de llebre o de senglar).