Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

parafina - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentación
  • ca  parafina, n f
  • es  parafina
  • fr  paraffine

Definición
Mescla d'hidrocarburs sòlids, caracteritzats per la seva neutralitat. De color blanc, translúcida, insípida, inodora i amb gran facilitat de fusió, la parafina s'utilitza per a arrebossar fruites i hortalisses i per a glacejar la crosta dels formatges. També s'utilitza per a tamponar els pots de confitura. L'oli de parafina no és un cos gras. Com que no aporta calories ni lípids, s'utilitza en els règims baixos en calories i és un succedani de l'oli alimentari. Sols s'ha d'utilitzar en petites quantitats, ja que produeix efectes laxants. D'altre part, a la llarga impedeix l'assimilació de la vitamina C. Es reserva per als aliments crus (amanides, vinagretes, maioneses) i no s'ha d'escalfar mai.