Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

papillota - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentación
  • ca  papillota, n f
  • es  papillota
  • fr  papillote

Definición
Full de paper vegetal o d'alumini retallat en forma de cor, i ben oliat o untat de mantega, en el qual s'emboliquen (una papillota per a cada porció) peces de mida petita, com ara peixos, costelles, entrecots, hortalisses, etc., sempre amb la seva corresponent guarnició aromàtica. L'element preparat en papillota pot ser cuit (carns saltades) o cru (peixos sencers o en filets), o de vegades patates amb pell o sense, bolets i també fruites. Una vegada preparat i guarnit, es dobleguen les vores del paper de forma que s'aconsegueixi un embolcall ben tancat. Es fica al forn molt calent en una plata adient, i una vegada la papillota s'hagi inflat del tot, se serveix molt calent, estès en una plata, abans que es desinfli.