Back to top
Vuelva a la lista de diccionarios online

corball - Argot culinari i gastronòmic

Josep M. Daró

Presentación
  • ca  corball, n m
  • ca  corball de sorra, n m sin. compl.
  • ca  escorball, n m sin. compl.
  • ca  reig, n m sin. compl.
  • es  verrugato
  • fr  ombrine cotière

Definición
Peix de les nostres costes, de gran bellesa i proporcions enormes, que en certs casos pot assolir fins a dos metres de llargària i 150 kg de pes. Té el cos fusiforme, una mica comprimit lateralment, amb una barba gruixuda i curta com una berruga i amb bandes laterals de color gris-blavenc daurat sobre fons blau, i el ventre i els costats són platejats. És semblant al corball de fang i el corball de roca. La seva carn, considerada peix blanc, és de gran qualitat, delicada i suau, equiparable al llobarro, espècie a la qual s'assembla físicament. Admet preparacions iguals que el llobarro. Els exemplars de més envergadura, de paladar més intens, es presten als mateixos guisats que la tonyina i el bonítol.