intoxicació alimentària
intoxicació alimentària

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca intoxicació alimentària, n f
- es intoxicación alimentaria, n f
- fr empoisonnement alimentaire, n m
- fr intoxication alimentaire, n f
- en food poisoning, n
- en foodborne intoxication, n
<Ciències de la salut > Sanitat. Salut pública>
Definició
Malaltia transmesa per aliments en què l'agent causant ingerit és una toxina o una substància química tòxica.
Nota
- 1. Una intoxicació alimentària pot ser produïda, per exemple, per les toxines dels bacteris Bacillus cereus, Clostridium botulinum o Staphylococcus aureus, per metalls com el mercuri i el plom, per metal·loides com l'arsènic o per compostos com les dioxines i els bifenils policlorats.
- 2. Les intoxicacions alimentàries s'engloben dins les toxiinfeccions alimentàries.