xauarma
xauarma

La informació d'aquesta fitxa procedeix de la Neoloteca, el diccionari en línia de termes normalitzats pel Consell Supervisor:
TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Neoloteca [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 1999-2025.
<http://www.termcat.cat/neoloteca/>
A la Neoloteca trobareu informació més detallada dels termes, que inclou:
- Els criteris que s'han tingut en compte per a l'aprovació de la forma catalana proposada (des del 2011).
- El motiu de normalització dels termes i el tipus de formació lèxica de la denominació aprovada (des del 2018).
- ca xauarma, n m
- ca dóner kebab, n m sin. compl.
- es chawarma
- es doner kebab
- es shawarma
- fr chawarma
- fr doner kebab
- fr shawarma
- it doner kebab
- it shawarma
- en doner kebab
- en shawarma
<Gastronomia>
Definició
Carn marinada, generalment de be, que es cou en un ast vertical que es fa girar, i que se serveix tallada a tires, sovint com a farciment d'entrepà, típica del Pròxim Orient.
Nota
- Per extensió, xauarma designa també l'entrepà que es fa amb aquest tipus de carn, generalment amb pa de pita.