Back to top

Cercaterm

Cercador del conjunt de fitxes terminològiques que el TERMCAT posa a disposició pública. 

Si necessites més informació, et pots adreçar al Servei de Consultes (cal que t'hi registris prèviament).

 

Resultats per a la cerca "rascanyós" dins totes les àrees temàtiques

ànec amb castanyes ànec amb castanyes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec amb castanyes
  • es  pato con castañas
  • fr  canard aux marrons
  • it  anatra alle castagne
  • en  duck with chestnuts
  • de  Ente mit Kastanien

<Plats a la carta. Carn>

ànec amb panses i castanyes ànec amb panses i castanyes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec amb panses i castanyes
  • es  pato con pasas y castañas
  • fr  canard aux raisins secs et aux marrons
  • it  anatra con l'uva passa e le castagne
  • en  duck with raisins and chestnuts
  • de  Ente mit Rosinen und Kastanien

<Plats a la carta. Carn>

ànec de pagès amb puré de castanyes, moniatos i naps ànec de pagès amb puré de castanyes, moniatos i naps

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  ànec de pagès amb puré de castanyes, moniatos i naps
  • es  pato de corral con puré de castañas, boniatos y nabos
  • fr  canard de basse-cour à la purée de marrons, aux patates douces et aux navets
  • it  anatra genuina con purè di castagne, patate americane e rape
  • en  free-range duck with chestnuts purée, sweet potatoes and turnips
  • de  Landente mit Püree aus Kastanien, Süßkartoffeln und Rüben

<Plats a la carta. Carn>

arròs amb castanyes arròs amb castanyes

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  arròs amb castanyes
  • es  arroz con castañas
  • fr  riz aux marrons
  • it  riso con castagne
  • en  rice with chestnuts
  • de  Reis mit Kastanien

<Plats a la carta. Arrossos>

caneló de cangur i castanyes amb mousse de dàtils i ametlles caneló de cangur i castanyes amb mousse de dàtils i ametlles

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  caneló de cangur i castanyes amb mousse de dàtils i ametlles
  • es  canelón de canguro y castañas con mousse de dátiles y almendras
  • fr  cannelloni au kangourou et aux marrons à la mousse de dattes et d'amandes
  • it  cannellone di canguro e castagne con mousse di datteri e mandorle
  • en  kangaroo and chestnuts cannelloni with dates and almonds mousse
  • de  Kängurucannelloni mit Kastanien und Dattel-Mandelmousse

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

caneló de moniato farcit de civet de porc senglar lacat sobre llit de sopa de castanyes i oli de tòfona caneló de moniato farcit de civet de porc senglar lacat sobre llit de sopa de castanyes i oli de tòfona

<Gastronomia > Plats a la carta>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'aplicació informàtica Plats a la carta, un recurs multilingüe i gratuït, desenvolupat i gestionat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el TERMCAT.

Plats a la carta (<http://www.gencat.net/platsalacarta>
) facilita al sector de la restauració l'elaboració de cartes i menús en català i en permet també la traducció al castellà, el francès, l'italià, l'anglès i l'alemany.

Els termes que conté també es poden consultar a l'obra següent:

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA; CATALUNYA. DIRECCIÓ GENERAL DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA. Plats a la carta [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2010. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/116/>

  • ca  caneló de moniato farcit de civet de porc senglar lacat sobre llit de sopa de castanyes i oli de tòfona
  • es  canelón de boniato relleno de civet de jabalí laqueado sobre cama de sopa de castañas y aceite de trufa
  • fr  cannelloni de patate douce farcie de civet de sanglier sur lit de purée de marrons à l'huile de truffes
  • it  cannellone di patata americana farcita con civet di cinghiale laccato su letto di zuppa di castagne e olio al tartufo
  • en  sweet potato cannelloni stuffed with lackered jugged wild boar on bed of chestnut purée and truffle oil
  • de  Süßkartoffelcannelloni mit lackierter Wildschweinragoutfüllung gebettet auf Kastanienpüree und Trüffelöl

<Plats a la carta. Entrants i amanides>

carcanyol carcanyol

<Ciències socials > Arqueologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

GARCIA PETIT, Lluís [et al.]. Diccionari d'arqueologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/18/>

  • ca  carcanyol, n m
  • es  enjuta
  • es  seno
  • en  hairnet

<Arqueologia > Construccions > Elements arquitectònics>

Definició
Espai comprès entre l'extradós de dues voltes contigües, o entre l'extradós d'una volta i les prolongacions dels murs sobre els quals recolza la volta.
carcanyol carcanyol

<Ciències socials > Arqueologia>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

GARCIA PETIT, Lluís [et al.]. Diccionari d'arqueologia [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/18/>

  • ca  carcanyol, n m
  • es  albanega
  • es  enjuta
  • en  hairnet

<Arqueologia > Construccions > Elements arquitectònics>

Definició
Espai comprès entre l'extradós d'un arc i la línia horitzontal tangent al seu punt més alt.
carcanyol carcanyol

<Arts > Arts plàstiques>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

SALVÀ i LARA, Jaume. Diccionari de les arts: Arquitectura, escultura i pintura [en línia]. 2a ed. rev i ampl. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2012. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/147/>

  • ca  carcanyol, n m
  • es  embecadura
  • es  enjuta
  • en  spandrel

<Arts: arquitectura, escultura i pintura > Arquitectura i urbanisme>

Definició
Espai comprès entre l'extradós d'un arc o una volta i l'extradós de l'arc o la volta contigu o entre l'extradós d'un arc o una volta i la prolongació del mur sobre el qual recolza.
carcanyol carcanyol

<Construcció > Obres públiques > Enginyeria civil>

Font de la imatge

La informació d'aquesta fitxa procedeix de l'obra següent:

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA; ENCICLOPÈDIA CATALANA. Diccionari d'enginyeria civil [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2017. (Diccionaris en Línia)
<http://www.termcat.cat/ca/Diccionaris_En_Linia/240/>
Les paraules marcades entre circumflexos (^) en l'interior d'una definició indiquen que es tracta de termes amb fitxa pròpia en el diccionari que poden ajudar a ampliar el significat d'aquella definició.

Per problemes tecnològics de representació gràfica, s'ha suprimit part d'algunes definicions. La informació completa es pot consultar a l'edició en paper d'aquesta obra.

  • ca  carcanyol, n m
  • es  tímpano
  • en  spandrel

<Enginyeria civil > Enginyeria de la construcció>

Definició
Zona compresa entre l'^extradós^ d'un arc i l'horitzontal tangent al seu punt més alt.